Ankara'da hareketli anlar! 2 Türk vatandaşı bıçaklandı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alan bir parkta mahalle sakinleri ile yabancı uyruklu vatandaşlar arasında başlayan kavgada, 2 Türk vatandaşı bıçakla yaralandı.

Altındağ 11.08.2021, 13:22 İrem Durak
Ankara'da hareketli anlar! 2 Türk vatandaşı bıçaklandı

Ankara'da hareketli anlar! 2 Türk vatandaşı bıçaklandı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alan bir parkta mahalle sakinleri ile yabancı uyruklu vatandaşlar arasında başlayan kavgada, 2 Türk vatandaşı bıçakla yaralandı. Olaydan sonra bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik grup, yabancılara ait olarak bulunan iş yerleri ve araçlara zarar verdi. Yaşanan gerginlik, olay yerine gelen Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla'nın mahalle sakinleri ile görüşerek evlerine dönmeleri hakkında ikna etmesi ile bitti.

Olay, dün akşam saatlerinde Battalgazi Mahallesi'nde yer alan bir parkta yaşandı. İki grup arasında henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre yabancı uyruklu Y.A, yanına aldığı bıçakla, Emirhan Yalçın (18) ve Ali Yasin Güler'i yaraladıktan sonra olay yerinden uzaklaştı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Göğsünden aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Emirhan Yalçın, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Ali Yasin Güler de Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yalçın'ın durumunun kritik olduğu belirtilirken, Güler'in ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Kavgaya karışanların yakalanması için çalışma başlatan polis, şüpheli Y.A.'yı kısa sürede yakaladı.

MAHALLELİDEN TEPKİ

Yaşanan olayın ardından mahalle sakinleri, olayın yaşandığı parkta toplanarak tepki gösterdi. Yaklaşık 100 kişi, yabancılara ait iş yerleri ve araçlarına zarar verdi. Polis ekipleri, olayları güçlükle yatıştırdı. Ardından olay yerine gelen Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla mahalle sakinleriyle görüşerek, evlerine dönmeleri konusunda ikna etti.

Olay hakkında soruşturma sürüyor.

"Pes" dedirten görüntü! 14 kişilik minibüsten 28'i kaçak 30 Suriyeli çıktı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, dün akşam saatlerinde Altındağ’da iki grup arasında çıkan kavgaya ilgili bir açıklama yayınladı. Olayı gerçekleştiren yabancı uyruklu şahısların yakalanarak gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“10.08.2021 günü 21.30 sıralarında Altındağ ilçesinde iki ayrı grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve sonucunda biri ağır olmak üzere iki vatandaşımız maalesef yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız hemen hastanede tedavi altına alınmışlar ve tedavileri halen devam etmektedir. 2 vatandaşımızı yaralayanların yabancı uyruklu şahıslar olduğu tespit edilmiş olup 2 şahıs gözaltına alınmıştır. Söz konusu üzücü olayla ilgili tahkikat tüm yönleriyle devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03