Ankara’da selden etkilenen evler kullanılamaz hale geldi

Ankara’da önceki akşam sağanak yağışının ardından Altındağ ve Pursaklar’da bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Altındağ 02.09.2021, 15:20 İrem Durak
Ankara’da selden etkilenen evler kullanılamaz hale geldi

Ankara’da selden etkilenen evler kullanılamaz hale geldi

Ankara’da önceki akşam sağanak yağışının ardından Altındağ ve Pursaklar’da bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Altındağ’da bulunan dört ev kullanılamaz hale geldi.

Sağanaktan sonra Altındağ’ın Baraj Mahallesi Alaeddin Keykubat Sokak’ta dere yatağında yer alan iki apartmanın arkasında kalan alanın içerisine sel suları dolmaya başladı. Hızlı bir şekilde yükselen sel suyu, apartmanların bodrum ve bahçe katlarını doldurdu. Su seviyesinin 1.5 metre yükselmiş olduğu sel sebebiyle dört ev ve iki kazan dairesi kullanılamaz duruma geldi.

Her Yağmurda Sel Basıyormuş

Sel anında evinde kayınvalidesi, 2 ve 5 yaşında olan çocuğu ile evde olduklarını söyleyen Gülbeyaz Bekmezci, site görevlisinin uyarması ile birlikte dışarı çıktıklarını belirtti. Bekmezci, “Evin arkasında rögar kapakları yeterli değilmiş. Her yağmur yağdığı zaman sel basıyormuş, dokuzuncu baskınmış. Geçen sene kredi çekip aldım bu evi, aldıktan 3 ay sonra aynı şekilde su bastı. 2 defa maruz kaldık sele” şeklinde konuştu.

Kanalın Kapasitesi Yetersiz

Apartman sakinlerinden biri olan Engin Karakaya ise evin arkasında yer alan ASKİ’ye ait yağmur suyu kanalının kapasitesinin yetersiz olmasından dolayı sel yaşandığını öne sürdü. Mahallelerine çok fazla yağmur yağmadığını ifade eden Karakaya, “Otoyol köprüsünün çıkışında büyük kanal bulunuyor. Bunun karşılığında yarım metrelik bir boru bırakılmış. Bu da o suyu taşıyamadığı için su basıyor sürekli. Herhalde birilerinin canına bir şey gelmediği sürece belediye el atmayacak” şeklinde konuştu.

Sokaklar Göle Döndü

Sağanaktan sonra Pursak’larda da ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi. Yağışın ardından cadde ve sokaklar göle dönerken, binaların kömürlüklerini ve iş yerlerini sel suları aldı. Vatandaşlar sel sularını kovalarla tahliye etmeye çalıştı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01