Semt pazarları hafta içi açık

Ankara Altındağ’da, 17 gün süren tam kapanmanın bitmesi ile birlikte, semt pazarları için tekrardan düzenlemeler geldi.

Altındağ 18.05.2021, 12:00 İrem Durak
Semt pazarları hafta içi açık

Semt pazarları hafta içi açık

Ankara Altındağ’da, 17 gün süren tam kapanmanın bitmesi ile birlikte, semt pazarları için tekrardan düzenlemeler geldi. Bu düzenlemelere göre semt pazarları hafta içi açık…

Semt pazarları Altındağ’da hafta içi saat 19.00’a kadar açık olacak. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı “Hafta içleri sosyal hayatımız dikkatli bir şekilde yavaş yavaş normale dönmeye başlayacak. Hafta sonları ise sokağa çıkma kısıtlaması bir süre daha bu şekilde devam edecek. Bu sebepten ötürü semt pazarlarımızda tekrardan bir düzenlemeler gerçekleştirdik. Hem vatandaşlarımızın hem de esnaflarımızın mağdur olmaması bu süreçte tek temennimiz” şeklinde konuştu.

Yeni düzenlemeye göre; Pazartesi günü Baraj, Beşikkaya, Gülpınar ve Karacaören, Salı günü Doğantepe ve Karapürçek, Çarşamba günü Battalgazi ve Güneşevler, Perşembe günü Başpınar, İskitler, Karapürçek-2, Cuma günü ise Ali Ersoy ve Aydınlıkevler semt pazarları hizmet vermeyi sürdürecek.

Genelgede pazarlar ile ilgili maddeler

İçişleri Bakanlığı’nın 16 Mayıs tarihinde yayınlamış olduğu “Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi” ile pazaryerleri ile ilgili bir maddeye yer verildi. İşte o madde;

“Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kurallara uymak kaydıyla pazaryerleri hafta içi günlerde 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları ise pazar yerlerinin kurulmasına izin verilmeyecektir.”

Hafta sonları pazaryerlerinin kurulmasına izin verilmemesinden ötürü vatandaşlar ihtiyaçlarını manav, market ve bakkallardan sağlayacak. Genelgede bu konuyla ilgili de şu cümlelere yer verildi:

“Zincir marketler başta olmak üzere çeşitli iş yerleri tarafından açılış veya belirli gün ya da saatlere özgü genel indirim uygulamalarının oluşturduğu yoğunluğun önüne geçilebilmesi için indirim uygulamalarının en az bir hafta sürecek şekilde uzun periyodlarla yapılması gerekmektedir.

Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında izin verilmeyecektir.

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kurallara uymak kaydıyla pazaryerleri hafta içi günlerde 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları ise pazar yerlerinin kurulmasına izin verilmeyecektir.

Online market ve yemek sipariş firmaları, hafta içi ve hafta sonu 07.00-24.00 saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde çalışabileceklerdir.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04