Marketleri dolaşan gizemli hayırseverler borçları ödedi

Başkent Ankara’da market market dolaşarak borçları ödeyen hayırsever iki kişi, ihtiyaç sahibi kişileri sevindirdi.

Mamak 12.04.2022, 16:00 12.04.2022, 16:55 İrem Durak
Marketleri dolaşan gizemli hayırseverler borçları ödedi

Marketleri dolaşan gizemli hayırseverler borçları ödedi

Başkent Ankara’da market market dolaşarak borçları ödeyen hayırsever iki kişi, ihtiyaç sahibi kişileri sevindirdi.

Ankara’da market market dolaşan hayırsever iki şahıs, ihtiyaç sahibi olan kişilere ait binlerce liralık borçları kapattı.


 

Ankara'da iki hayırsever kişinin Ramazan ayından önce Mamak'ta yer alan marketleri tek tek gezip ihtiyaç sahibi olan vatandaşların borçlarını ödediği ifade edildi. Adlarının bilinmesini istemeyen hayırseverler, ilçede bulunan marketlerin tümünü gezerek durumu iyi olmayan ailelere ait veresiye defterindeki borçlarını kapattı. Hayırseverlerin bir de ek olarak bazı mahallelerde yer alan hastalara ve yakınlarına da yardım ettiği açıklandı.


 

Hayırseverlerin uğramış oldukları market sahiplerinden biri olan Ali İhsan Yiğit, “Sabah saatlerinde iki arkadaş markete geldi. Eskiden küçük esnaflarmış, sonrasında da işlerini büyütmüşler. Geldikleri yeri unutamadıkları için durumu bulunmayan kişilerin borçlarını ödüyorlar, hastası olanlara yardım ediyorlar. Maddi manevi olarak her türlü desteği sağlıyorlar. Geldiklerinde ‘Veresiye defteriniz var mı?' diye sordular. Var dedim. Borcunu ödemeyen ya da sıkıntısı olan olup olmadığını sordular. İllaki burada da olduğunu söyledim. Kimin ne kadar borcu olduğunu beraber hesapladık. Daha sonra arkadaşlar bazı ürünleri içerisinden çıkarttılar. Çünkü keyfi içecekleri falan ödemediler. Diğer bütün borçları ödediler. ‘Hastası olan var mı?' diye sordular. Hastası olan bir iki kişiyi gösterdim. Onlara da yardımcı olacaklarını söylediler. 6 bin 200 TL gibi bir rakam ödediler tek seferde. Ondan sonra 'Dualarınızı eksik etmeyin' diyerek gittiler. Daha önceden de İstanbul'da yapıyorlarmış. Geçen sene de abimin dükkanına başka hayırseverler gelmişler. O zaman da 2-3 bin civarında borç kapatıp gitmişler” ifadelerini kullandı.



 

“Durumu olmayan, çalışmayan, hastası olan kişilerin borçlarını ödediler”


 

Borçlarını ödeyecekleri kişileri özellikle seçtiklerini söyleyen Yiğit, “Durumu olmayan, çalışmayan, hastası olan ve hiçbir geliri olmayan kişilerin borçlarını ödediler. Borçları ödenen kişilere borçlarının kalmadığını, hayırsever iki arkadaşın borçlarını ödediğini söyledim. Arkadaşların yalnızca hayır duası istediğini söyledim. Dua ederek gittiler” dedi.



 

“Borcumuz olmadığı için bakkala gelebiliyorum, alışverişimi rahat yapabiliyorum”


 

Hayırseverler tarafından borcu ödenen Ramazan Taş, “Bu bakkalda biraz borcum vardı. Borcumu ödemeye gelince bakkalcı bana ‘Senin borcun yok' dedi. Nasıl olmaz diye sordum. İki hayırsever vatandaşın gelip borcu olanların borcunu kapattığını söyledi. Allah razı olsun dedik. Şu an çalışmadığımız için durumumuz da zaten çok yok. Çok teşekkür ederim o arkadaşlara. Bizim zaten biraz borcumuz vardı, onu da kapattırmış. Şu an borcumuz olmadığı için bakkala gelebiliyorum, alışverişimi rahat yapabiliyorum. Allah razı olsun. Bize yardımcı oldukları için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:43
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:49
Yatsı 21:18