e-Devlet şifresi nasıl alınır? e-Devlet şifresini unutanlar ne yapmalı?

İnternet çağına girmemizle birlikte devlet kurumları da çoğu işlemi internet ortamına taşıdı. 2008 yılında geçilmeye başlanan e devlet uygulaması ile artık vatandaşlar işlerini kolayca oturduğu yerden yapabiliyor. Fakat tüm bunları yapmak için TC kimlik numaranız ile şahsi e devlet şifresi almanız lazım. Peki e devlet şifresi nasıl alınır?

Özel Haber 15.06.2020, 19:36 12.09.2020, 00:38
e-Devlet şifresi nasıl alınır? e-Devlet şifresini unutanlar ne yapmalı?

2008 yılından beridir hizmet verilip devlet işlerinde büyük kolaylık sağlayan e devlet bizlere kamu kurumlarında yapabileceğiniz işlemleri online olarak dilediğiniz yerde ve dilediğiniz zamanda yapabilme imkanı sağlıyor. Bir çok kurumla olan işlerinizi e devlet sayesinde oturduğunuz yerden halledebiliyorsunuz. Üstelik bu uygulamayı kullanmak masrafsız ve kolay. yapılması gereken tek şey kendinize ait bir e devlet şifresi oluşturmak.  Peki, e-Devlet şifresi alma işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar...

e-DEVLET ŞİFRESİ ALMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle E Devlet giriş kapısına girmelisiniz. ( bunun için googleye e devlet giriş yazmanız yeterli) Sayfaya girdikten sonra karşınıza çıkacak şu yolları takip ederek sayfaya kolayca girebilirsiniz. 

* T.C. kimlik kartı ile giriş,
* e-Devlet şifresi ile giriş,
* Mobil imza ile giriş,
* Elektronik imza ile giriş(e-imza),
* İnternet bankacılığı ile giriş.

Edevlet sistemine bir çok yolla girebilirsiniz ancak bunlardan en çok tercih edilen ve en kolay yolu şifre ile giriştir. Eğer ilk kez e devlet şifresi alacaksanız  en yakın PTT şubesine giderek çalışanlara e-Devlet şifresi almak istediğinizi belirterek 2 TL karşılığında e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz. PTT yolu ile bir kez alacağınız şifreyi güncelleyerek kolayca sisteme giriş yapabilirsiniz. 

e-DEVLET ŞİFREMİ UNUTMANIZ TAKDİRDE İSE;

Daha önce e devlet şifresi aldınız fakat şifrenizi unuttuysanız şu işlemlerle yeniden şifre alabilirsiniz. Daha önceki girişlerinizde cep telefonunuz sisteme kaydolmuş ise bu girip kaydettiyseniz ve bu kaydı doğruladıysanız, PTT şubelerine gitmeden şifre oluşturabilirsiniz.

– Giriş sitesinde bulunan şifremi unuttum seçeneğini tıklayın ve devam edin.

– Devamında sizden istenen bilgiler Kimlik Tipi, T.C. Kimlik No, Seri No, Cüzdan No, Yakınınıza ait T.C. Kimlik No. Bu bilgilerin tamamını girdikten sonra sayfanın altında bulunan güvenlik kodunu da girip devam edin.

– Daha sonraki sayfada sizden istenen size ait olan anne adı, baba adı, kayıt no. bilgileri girip yeniden devam edin.

– Sonra sizin cep telefonu numaranıza doğrulama kodu gelecektir. Bu kodu girerek devam edin. .

– Tüm bu işlemlerden sonra yeniden şifre alabilirsiniz.

– Eğer mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

– Eğer bu işlemlerin hiç biri ile yeniden şifre alamıyorsanız PTT şubelerinden 4 TL karşılığında tekrar şifre alabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:52
Güneş 05:36
Öğle 13:00
İkindi 16:54
Akşam 20:15
Yatsı 21:51